En slätmixad soppa där avocado eller ärter ger extra fyllighet och kardemummakapslar sätter smak.
4 PORTIONER
4 gula lökar smör till stekning
1 liter vatten
1,5 liter nässlor
4 dl gröna ärtor eller 2 avokado
4 hela kardemummakapslar eller 0,5-1 tsk stött kardemumma
25 gram smör
salt och peppar
1. Hacka löken grovt och fräs den glansig i lite smör i en kastrull.
2. Tillsätt vatten och nässlor. Låt koka upp och sedan sjuda under lock i 5 min.
3. Lägg ärtor eller avokado och kardemummakapslar i en mixer, häll i nässlor och kokvatten och mixa soppan slät.
4. Häll tillbaka soppan i kastrullen, rör med smör och smaksätt med salt och peppar. Värm på snabbt och servera.
Recept: Lisen Sundgren
ur boken Äta vilda växter