Mjuk pepparkaka
Mat | Recept | recept

Mjuk pepparkaka

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-12-11

En ljuvlig kaka! Smaken förstärks av att man värmer kryddorna i smöret. De frysta lingonen ger en fin balans till kakans sötma men går bra att byta mot lingonsylt.

125 g smör
3 tsk malen kanel
1 tsk stött kardemumma
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 dl frysta lingon

1 Värm ugnen till 175 grader.
2 Smält smör i en kastrull tillsammans med kryddorna.
3 Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
4 Tillsätt det smälta smöret följt av filmjölk och vetemjöl blandat med bikarbonat.
5 Rör till en slät smet och tillsätt slutligen lingonen.
6 Smörj och bröa en kakform à 24 cm i diameter.
7 Häll smeten i formen och baka i mitten av ugnen 30–40 minuter. Känn efter med en sticka mot slutet av gräddningstiden om kakan är färdiggräddad i mitten.
8 Låt kakan svalna innan den stjälps upp ur formen.

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-12-11

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas