Minttryfflar
Foto: Björn Tesch
Recept | Recept

Minttryfflar

Minttryfflar med mörk choklad och vispgrädde. Förvara tryfflarna i kylskåpet.

Publicerad 2008-12-03

CIRKA 25 STYCKEN
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 msk honung
3 droppar pepparmyntsolja (eller 10 droppar pepparmint hushållsarom)
florsocker till garnering

1. Hacka chokladen och lägg i en skål.
2. Koka upp grädde och honung och slå över chokladen. Rör tills chokladen smält och smeten är jämn och blank. Rör ned pepparmyntsolja.
3. Låt smeten stelna i kylskåp i ett par timmar.
4. Skeda upp och forma runda kulor. Sikta över florsocker. Förvara tryfflarna i kylskåp.

Text. Malin Ottosson

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas