Goda miniklämmor med smak av kallrökt renstek, riven pepparrot, gräslök och smörgåskrasse.
Alla har någon gång ätit en renklämma och visst är de goda men inte särskilt dekorativa. Gör en variant och forma små strutar av tunnbrödet. Lika fina som naggande goda och perfekt fingermat.
Tilltugg till 8 personer
8 tunnbröd
50 g smör
Rensteksröra
200 g kallrökt renstek, skivad
3 cm pepparrot, riven
1 kruka gräslök, finhackad
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
svartpeppar
2 askar smörgåskrasse
1. Strimla rensteken och hacka den i så små bitar som möjligt.
2. Blanda med pepparrot,gräslök, crème fraiche och majonnäs till en jämn röra.
3. Smaka av med peppar.
4. Smöra tunnbröden och dela varje i tre rektangulära bitar.
5. Fördela rensteksröran från mitten på varje bit men spara 1 cm av kanterna.
6. Strö krasse över och rulla ihop till små strutar.
Recept: Anna Henning Mosberg
Foto: Linda Prieditis