Miniklämmor med rensteksröra
Foto: Linda Prieditis
Recept | Plockmat

Miniklämmor med rensteksröra

Goda miniklämmor med smak av kallrökt renstek, riven pepparrot, gräslök och smörgåskrasse.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-03-18

Alla har någon gång ätit en renklämma och visst är de goda men inte särskilt dekorativa. Gör en variant och forma små strutar av tunnbrödet. Lika fina som naggande goda och perfekt fingermat.

Tilltugg till 8 personer

8 tunnbröd
50 g smör

Rensteksröra
200 g kallrökt renstek, skivad
3 cm pepparrot, riven
1 kruka gräslök, finhackad
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
svartpeppar
2 askar smörgåskrasse

1. Strimla rensteken och hacka den i så små bitar som möjligt.
2. Blanda med pepparrot,gräslök, crème fraiche och majonnäs till en jämn röra.
3. Smaka av med peppar.
4. Smöra tunnbröden och dela varje i tre rektangulära bitar.
5. Fördela rensteksröran från mitten på varje bit men spara 1 cm av kanterna.
6. Strö krasse över och rulla ihop till små strutar.

Recept: Anna Henning Mosberg
Foto: Linda Prieditis

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-03-18
senioren-nr-2
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 2 / 2016. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas