Minibars med bär
Foto Bianca Brandon-Cox
Recept | Recept

Minibars med bär

Bästa godisbiten innehåller goda frön, bär och nötter.

Tidningen Senioren
Publicerad 2008-10-28

Cirka 12 små bars

2 msk chiafrön
1 dl havregryn
2 msk nyponskalsmjöl
1/2 dl valnötter
1/2 dl hasselnötter eller sötmandel
1/2 dl torkade blåbär eller tranbär
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl pumpakärnor
2 msk honung

1. Lägg chiafröna i blöt i 5 msk vatten 5–10 minuter. Sätt ugnen på 50 grader om du vill baka raw food-bars. Välj annars 175 grader så går det snabbare.
2. Lägg havregryn, nyponskalsmjöl, nötter och torkade bär i matberedare och mixa tills allt blandat sig men fortfarande har bitar av nötter.
3. Tillsätt chiafrön, kokosflingor, pumpakärnor och honung. Mixa snabbt tills allt blandat sig.
4. Bred ut till en ganska tunn platta på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt den torka i ugnen på 50 grader i 3–5 timmar eller grädda i ca 20 minuter i 175 grader. Skär i bitar till små bars i lagom storlek. De håller ett par veckor i kylskåp.

Recept: Gun-Marie Nachtnebel och Annika Tidehorn
Foto Bianca Brandon-Cox

Tidningen Senioren
Publicerad 2008-10-28

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas