Den här frasiga smördegspajen är lika god som enkel att variera. Vi valde en vegetarisk fyllning men pajen är utmärkt att fylla med rester som skinksnuttar och rivna ostkanter.
125 gram smördeg (perfekt att ha plattor i frysen och ta fram vartefter)
mjöl
1 liten zucchini
1 vitlökslyfta
10 g smör
salt och peppar
1 dl smetana
1 tsk fransk senap
1 tsk ströbröd
1 litet knippe persilja eller annan valfri ört
1 ägg
1. Hacka zucchini och vitlök och bryn det hastigt i smör, krydda med salt och peppar.
2. Tillsätt smetana, senap och ströbröd. Låt det puttra ihop något, dra sedan av från värmen och låt det svalna. 3. Kavla ut smördegen och dela den i två delar. Lägg ut den ena på en bakplåtspappersklädd plåt och kläm in kanterna så att formen blir rund.
4. Fördela fyllningen över smördegen, lägg den andra degen ovanpå och kläm till i kanterna.
5.Vispa upp ägget och pensla pajen över locket.
6. Grädda i 200 grader i cirka 15-20 minuter till pajen är frasigt gyllenbrun. Tag ut och servera med krispiga grönsaker.