Mandelmusslor med vaniljkvarg och färska hallon
Mat | Recept | recept

Mandelmusslor med vaniljkvarg och färska hallon

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-07-09

Cirka 8 stycken
50 gram mandelmassa
100 gram smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 ägg

1 Blanda (nyp ihop) mandelmassa, socker, mjöl och smör. Tillsätt ägget och baka samman till en deg.
2 Smöra 8 veckade formar eller små muffinsformar och klä varje form med kakdegen.
3 Låt vila övertäckta (till exempel i en plastpåse) 30-60 min (eller över natten) i kylskåp.
4 Sätt ugnen på 200 grader och grädda mandelmusslorna 8 -10 min.
5 Stjälp ur musslorna när de fortfarande är varma, så går det lätt.
6 Servera till exempel med vaniljkvarg och färska hallon.

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-07-09

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas