Nybakade källarfranskor med smör och ost, där smöret smälter ner i det ugnsvarma brödet. Mer behöver inte sägas. Dags att baka!
Cirkapris per fralla 30 öre (2008)
Ca 12 st
¼ pkt jäst (12 g)
5 dl kallt vatten
1-2 tsk salt
2 dl havregryn, gärna med fibrer
6 dl vetemjöl
Dag 1
1. Smula jästen i en rymlig bunke. Rör ut den i hälften av vattnet. Häll sedan i resten av vattnet, salt, havregryn och mjöl. Rör till en mycket lös deg.
2. Plasta in bunken och ställ den i kylskåp över natten. Nästa morgon har degen jäst ungefär till det dubbla.
Dag 2
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Använd en muffinsplåt eller klicka ut degen på bakplåtspapper. Grädda i cirka 20 minuter tills frallorna börjar få färg. Bullarna är godast nybakade men går också mycket bra att frysa
Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch