Låt kycklingen och såsen laga sig själva i ugnen.
Från matklubben.se, uppladdat av ”Sparklinglollo”
Tid: 60 minuter
4 portioner
4-6 kycklingfiléer, färska eller frysta
8 dl grädde
2 ½ köttbuljongtärningar
2-3 vitlöksklyftor
4-5 riven ost, smakrik
Servera med:
ris
grön krispig sallad
1. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Smula över köttbuljongtärningarna (cirka 1 tärning per 3 dl vätska). Pressa över vitlöken och häll på grädden (brukar ha cirka 2 dl grädde per kycklingfilé).
2. Ställ in i ugnen på 200-225 grader i cirka 50 minuter. När de varit i ugnen i cirka 20 minuter, så rör om i såsen så att buljongtärningarna blandas.
När ytterligare 10 minuter har gått, blanda i osten. Se till att osten läggs i såsen och inte bara på kycklingen.
3. Servera med ris och grönsallad. Jag brukar strimla isbergssallad och lägga i iskallt vatten och låta det stå i kylskåpet. Den blir superkrispig då. Perfekt när man är många. Tar ni bort riset så har ni ett GI-recept!
Från matklubben.se, uppladdat av ”Sparklinglollo”
Foto: Björn Tesch