En fräsch sallad passar både till lunch och middag. Här en variant med grönt, frukt, nötter och brieost.
4 portioner
Sallad
bulgur för 4 personer
80 g färsk babyspenat
100 g sockerärter
6–8 rädisor
4 persikor
200 g brieost
70 g pekannötter
1 tsk honung
flingsalt
Dressing
1 msk honung
3 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
2. Skölj grönsaker och frukt. Skiva sockerärterna och rädisorna. Klyfta persikorna och skär upp brieosten.
3. Rosta pekannötterna i en torr stekpanna tills de fått lite mer färg. Det tar bara ett par minuter. Häll över honung mot slutet, och dra pannan åt sidan. Se upp så att nötterna inte blir brända. Det kan gå snabbt när du tillsätter honungen.
4. Värm honungen till dressingen några sekunder i mikron, eller någon minut i en liten kastrull. Tillsätt sedan balsamvinäger och olja i honungen och rör runt.
5. Lägg upp alltihop på ett fat och ringla dressingen över. Toppa gärna med lite flingsalt.
Recept: Sara Ask och Lisa Bjärbo