Med smakrik bulgur och en god honungssås fixar du enkelt en nyttig och smakrik middag med lax.
En portion
De portionsförpackade frysta laxfilébitar som finns i de flesta butiker är perfekta att ha hemma. Bara att klippa av en bit och tina.
Bulgur
1 dl bulgur
2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl gröna ärtor, frysta
1. Koka upp vattnet med buljongtärningen. Tillsätt bulgur och koka på svag värme i 10 minuter.
2. Ta av kastrullen och tillsätt ärtorna. Låt stå några minuter, rör om före servering.
Lax
1 bit lax, cirka 125 gram
1 tsk valfri kryddblandning, exempelvis chili explosion
salt och peppar
10 g smör
1. Krydda laxen runt om och stek den i smör tills den är nästan genomstekt.
2. Servera direkt.
Honungssås
1 dl smetana (eller crème fraîche)
1 msk honung
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
Rör ihop ingredienserna till en krämig sås och klicka den över laxen.