En perfekt lunchsallad tack vare de mättande linserna och fetaosten. Passar också med lite rökt fisk eller kallskuret för den som vill.
Det här receptet lagade Anna Henning Moberg åt Bengt-Åke Hellman, efter att han efterlyst tips på vegetarisk mat för en person.
Bengt-Åkes kommentar:
– Det här påminner mig om Provence. Jag använder gärna linser men gör oftast soppor. Den här salladen var ju lätt som en plätt att göra. Jag kommer absolut att göra den själv. Inte minst när jag har mina barn eller syskonbarn här. Det ser ju jättefint ut.
Recept för en person
1 schalottenlök
1 blekselleristjälk
1 tomat
100 g kokta linser (finns att köpa färdigt eller koka själv)
30 g fetaost
1 kruka persilja
1 tsk kallpressad rapsolja
1 tsk äppelcidervinäger
1/2 krm socker
salt och peppar
Strimla löken och hacka sellerin fint. Skär tomaten i oregelbundna bitar och blanda allt med linserna. Smula fetaosten över och toppa med persilja. Vispa ihop olja, vinäger och kryddor och ringla över.
Recept: Anna Henning Moberg
Foto: Linda Prieditis