Prova något nytt till fikat. Här är ett amerikainspirerat recept på lingonmuffins som blir stora och saftiga.
cirka 14 stycken
Här kommer en variant på amerikanska blåbärsmuffins som kan passa bra under den mörkare årstiden. Lingonen ger sting och lingonsylten ger saftiga muffins.
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 1/2 dl lingon
¾ dl lingonsylt
1. Vispa smör och socker. Vispa ned ett ägg i taget.
2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smörblandningen.
Tillsätt mjölk, lingon och lingonsylt.
3. Klicka ut smeten i muffinsformar. Lägg gärna formarna i en muffinsplåt så att de håller formen bättre.
4. Grädda i 15-20 minuter tills muffinsen fått fin färg.
Lingonmuffins går bra att frysa
Text: Malin Ottosson