Att göra paket av laxen är ett praktiskt sätt att kunna laga hela måltiden på grillen utan att det blir för komplicerat.
aluminiumfolie
6-8 små broccolibuketter
4 gröna sparrisar
1 msk olivolja
10-15 små kokta färskpotatisar
3 skivade salladslökar
2 portionsbitar laxfilé (ca 350 g)
salt
1/2 lime, saft och rivet skal
1 1/2 dl kokosmjölk
1 tsk fisksås
färsk koriander (alternativt persilja)
1. Ansa sparris och broccoli, dela sparrisen i bitar och koka grönsakerna i lättsaltat vatten i högst två minuter. Spola med kallt vatten och låt rinna av.
2. Smörj två folieark med oljan. Fördela broccolibuketter, sparris, halverade färskpotatisar och lök på foliearken.
3. Skär laxen i bitar och lägg ovanpå grönsakerna. Salta lätt och strö på hackad koriander (eller persilja om du inte gillar koriander). Riv limeskal och pressa limesaft över. Dra ihop aluminiumfolien lite så att den blir skålformad.
4. Blanda kokosmjölk och fisksås och häll såsen över fisk och grönsaker. Stäng foliepaketen noga och lägg dem på grillen. Fisken är klar på cirka 10-20 minuter beroende på fiskens tjocklek och värmen på grillen.
5. Öppna försiktigt och känn efter om fisken är klar, den ska inte bli för fast och torr.
Servera fiskpaketen genast.
Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch