2 st laxfiléer
50 – 75 gram smör
1 – 2 msk torkad dragon (lite mer om den är färsk)
1 – 2 msk oregano (lite mer om den är färsk)
1 zucchini
1 fänkål
1 citron (saften)
0,5 dl vatten
salt, peppar
1 Rör samman smör med örterna, 1 msk citronsaft och lite salt.
2 Skär zucchinin och fänkålen (ta bort roten) i större bitar och lägg i en ugnsform.
3 Ta lite av örtsmöret och klicka över grönsakerna.
4 Pressa över resten av citronsaften, häll på vattnet och salta och peppra.
5 Ställ i ugn på 200 grader ca 10 – 15 min.
6 Bred örtsmöret över laxfiléerna och lägg i med den förgräddade zucchinin och fänkålen. Baka i ytterligare 20 – 25 min.
Av Anna Ranung
Foto Per Ranung