Att göra burgare på lax är ett enkelt och trevligt sätt att variera den feta och nyttiga fisken på. De frysta bitarna fungerar utmärkt att använda och smaken går att variera efter de kryddor du har hemma.
Burgare
200 g laxfilé
1 ägg
2 msk grädde
1/2 citron, skalet av (kan bytas ut mot chili eller annan smaksättare)
salt och peppar
20 g smör att steka i
Mixa fisk, ägg, grädde, citronskal och kryddor hastigt till en färs. Forma den lösa färsen med vattensköljda händer till två runda biffar och stek dem varsamt i smör tills de får fin färg på båda sidor.
Dragonmajonnäs
3 msk majonnäs
1/2 citron, saften av
1 tsk dragon
salt och peppar
Blanda alla ingredienser och låt stå svalt.
Till servering
4 skivor surdegsbröd
20 g smör
1 tomat, skivad
1 gemsallat, plockad
1 liten rödlök, skivad
1. Skär kanterna av brödet och stek skivorna i smör tills de blir gyllenbruna och frasiga.
2. Lägg burgarna på brödskivorna och toppa med majonnäs och grönsaker.