2 portioner
300 g laxfilé
1 dl hasselnötter
25 g riven ost
3 msk rapsolja
salt
Mathavresallad:
2 portioner mathavre
100 g sockerärter eller sugarsnaps
10 körsbärstomater
1/2 äpple
1/2 dl finstrimlad morot
1/2 dl finstrimlad vitkål
1 näve små spenatblad
Dressing:
1/2 tsk senap
1 tsk vinäger
1 nypa salt
1 1/2msk rapsolja
1. Koka mathavren enligt förpackningens anvisningar, låt den svalna.
2. Dela laxen i två bitar och torka av dem med hushållspapper. Lägg i en ugnsform och salta lätt. Mixa hasselnötter, riven ost, rapsolja och ½ tsk salt.
3. Bred ut nötblandningen på fisken och grädda i 225 grader i 10 minuter.
4. Skölj sockerärtor, tomater och äpple och hacka grova bitar till salladen. Blanda med morot, vitkål, salladsblad och mathavre.
5. Blanda dressingen genom att röra ut senapen i vin-ägern, salta och sedan bland med olja.
6. Blanda dressingen i salladen precis före serveringen.
Text: Malin Ottosson