Lax med broccoli och kaviarsås
Foto Patric Johansson
Recept | Seniorens busenkla

Lax med broccoli och kaviarsås

Längtar du efter vardag? Testa Seniorens busenkla laxrecept. Enkelt att laga - gott att äta.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-01-02

Lättlagat och gott! Varmrökt lax som serveras med potatis, broccoli, tångkaviar och gärna en grönsallad.

2 pers

200 gr broccoli
2 bitar varmrökt lax
2 dl crème fraiche
1 burk (100 gr) tångkaviar
ev några potatisar
grönsallad, tomater

1. Koka eller ugnsbaka broccolin med lite olja (175 grader) i cirka 10 min.
2. Rör ner kaviaren med
crème fraiche.
3. Servera den med laxen. Potatis och en grönsallad är också gott att ha till.

Vad är tångkaviar?

Tångkaviar är inte gjord av fiskrom utan är tvättad och rensad havstång, främst brun havstång. Tången löses upp och formas sedan till små kulor som kryddas och färgsätts.

Utseende och i viss mån smak liknar stenbitsrom. Det finns svart och röd tångkaviar.

Ett veganskt och billigare alternativ till vanlig kaviar.

Dölj faktaruta

Recept: Anna Ranung
Foto: Patric Johansson

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-01-02
senioren-nr-6
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 6 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas