Skorpor kan varieras i det oändliga, och lavendel är fantastiskt gott att ha i.
Cirka 60 skorpor
3 medelstora ägg (spara 1/2 till pensling)
2 dl strösocker
1/4 tsk salt
1 dl rapsolja
4 dl dinkelmjöl fullkorn
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk hackade lavendelblommor
Pensling
1/2 ägg
1 msk strösocker
1 msk vatten
1. Sätt ugnen på 190 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta samman till en smulig blandning med en elvisp. Knåda ihop degen och dela den i tre lika stora delar. Rulla ut delarna till längder, lika långa som en bakplåt. Lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper.
2. Blanda samman ingredienserna till penslingen och pensla rullarna generöst.
3. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100 grader.
4. Låt längderna svalna i några minuter, skär dem sedan lite på diagonalen med vass kniv i 3-4 cm långa bitar. Lägg skorporna på plåten, torka i ugnen i cirka 50 minuter. Stäng av ugnsvärmen och låt skorporna stå kvar tills ugnen svalnat. Förvara torrt.