En riktigt god sallad hör sommaren till. Här en sallad med marinerad kycklinglårfilé, rökt fläsk, brödkrutonger. Servera med pepparrotskräm.
Recept av Anna Ranung
Foto Per Ranung
2 pers
250g kycklinglårfilé marinerad
i citron och rosépeppar
1 msk citronjuice
2 tsk rosépeppar
2 skivor rökt fläsk
1 skiva danskt rågbröd
1/2 röd paprika
6 cocktailtomater
1/2 blekselleristjälk
ca 75g färdigskuren blandsallad (påse)
olivolja
vinäger
1. Pressa saften ur citronen. Krossa rosépeppar och blanda till marinad.
2. Skär lårfilén i mindre bitar och häll över marinaden. Låt stå minst två timmar eller över natten.
3. Skär fläsk och rågbröd i tärningar. Lägg tillsammans i ugnsform och rosta i ugn 5-8 min 225 grader.
4. Häll av marinaden från kycklingen, men spar den. Bryn den avrunna kycklingen i lite olivolja hastigt, för att ge kycklingen lite färg. Salta och baka den sedan färdig i ugnen i den sparade marinaden, ca 20 min i 175 grader.
5. Skär paprikan och sellerin i mindre bitar. Dela tomaterna i halvor eller kvartar. Häll den färdigskurna salladen och resten av grönsakerna i en stor skål eller fat. Häll över lite olivolja och vinäger, salta och peppra, blanda.
6. Blanda ner rostade krutonger och fläsk och till sist kycklingen. Servera med pepparrotskräm.
Pepparrotskräm
1 msk grovt riven färsk pepparrot
3 msk crème fraiche
3 msk färskost
salt
svartpeppar
Rör ihop färskost, crème fraiche och pepparrot. Salta och peppra.