Kycklingsallad går att variera i det oändliga. Här en med quinoa och soltorkade tomater.
1 1/2 dl quinoa
75 g sugar snap peas eller sockerärter
1/2 grillad kyckling
2 salladslökar
3-4 soltorkade tomater i olja
1/2 citron + 2 msk citronsaft
2 msk rapsolja
salt och peppar
1. Skölj quinoan noga i kallt vatten så att den beska smaken försvinner. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen och låt den sedan svalna.
2. Koka ärtskidorna i 2 minuter i lättsaltat vatten. Låt dem sedan svalna och skär dem i mindre bitar. Rensa kycklingen och dela den i bitar. Skiva salladslöken och hacka de soltorkade tomaterna. Skiva citronhalvan tunt och dela varje skiva i sex små bitar.
3. Blanda quinoa, kyckling, lök, ärtor, tomater och citronbitar. Häll över citronsaft och rapsolja. Rör om och smaka av med salt och peppar.
Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch