Urgott att ha på rostat bröd eller grovt rågbröd och förstås på fröknäcke.
250 gram kycklinglever
1 schalottenlök
100 gram champinjoner
2 tsk torkad salvia
2 tsk stött rosépeppar
1/2 tsk salt 2-3 msk cognac, sherry el portvin 125 gram smör plus smör att steka i.
1. Bryn levern i lite smör på båda sidor. Levern ska vara rosa inuti när den är klar. Ställ åt sidan att svalna.
2. Bryn den hackade löken med grovt uppskurna champinjoner i lite smör. Låt svalna.
3. Lägg allt i en mixer. Mixa till en slät kräm eller lite grövre om du föredrar det. Häll upp i skål och ställ kallt. Urgott på rostat bröd eller grovt rågbröd och förstås på fröknäcke.
Recept Anna Ranung
Foto Per Ranung
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 3 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.