Seniorens busenkla. Enkelt att laga – gott att äta!
Rostade valnötter sätter pricken över i och gör att denna pasta rätt känns lyxig trots att den är så lätt att laga.
2 portioner
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 portioner pasta, t ex penne
1 broccoli, ca 400 g
1 dl grädde
flingsalt och svartpeppar
1 msk smör
50 g valnötter, rostade och grovhackade
50 g riven parmesanost
1. Hetta upp oljan i en kastrull och rosta finhackad vitlök i en minut. Häll upp oljan och vitlöken i en skål.
2. Koka upp pastan.
3. Dela broccolin i mindre buketter och skär även stammen i mindre bitar.
4. Lägg ner broccolistammarna med pastan och när 5 minuter återstår av koktiden lägg även ner broccolibuketterna. Häll av kokvattnet men spar ett par matskedar att späda såsen med.
5. Tillsätt rostad vitlök med oljan i kastrullen med pasta och broccoli, häll ner grädde och krydda med lite salt och peppar. Lägg ner smör.
6. Mosa broccolin med en träsked. Låt allt få ett uppkok och späd med lite pastavatten för att göra såsen extra krämig.
7. Blanda ner rostade valnötter, servera med parmesan.
Tips! Smaksätt med en nypa chiliflakes eller finriv lite citronskal på toppen av rätten vid servering.
Recept: Maria Zihammou
Foto: Stefan Edetoft