God asiatisk kyckling som garneras med salladslök och sesamfrön och som serveras med ris.
4 portioner
600 g kycklingfilé
olja till stekning
Marinad
ca 3 cm riven färsk ingefära
1/2 dl majsstärkelse
1/2 dl japansk soja
Sås
saft från 2–3 apelsiner eller 2 dl apelsinjuice
1 msk majsstärkelse
finrivet skal från 1 apelsin
2 msk hoisinsås
2 msk risvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
Garnering
strimlad salladslök
rostade sesamfrön
1 Blanda ingredienserna till marinaden.
2 Skär kycklingen i bitar och lägg ner i marinaden. Låt marinera minst 10 minuter.
3 Vispa ihop såsen under tiden.
4 Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen med sin marinad tills den får lite färg.
5 Ringla över såsen och låt alltsammans sjuda i cirka 10 minuter, eller tills kycklingen är genomkokt.
6 Garnera med salladslök och sesamfrön.
7 Servera med ris.
Recept Zeina Mourtada
Foto Ulrika Ekblom