Servera vispad grädde och färska hallon till kesotårtan med mintchoklad.
750 gram keso (1 liten och 1 stor burk)
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl florsocker
3 ägg
100 gram mintchoklad
1. Mixa keson slät eller passera den genom en sil.
2. Bryt chokladen i mindre bitar.
3. Rör ner äggen i den släta keson. Tillsätt grädde, vetemjöl och florsocker. Rör samman. Blanda till sist ner chokladbitarna.
4. Häll upp i form med höga kanter och löstagbar botten (24-25 cm diameter).
5. Grädda i ugn på 200 grader ca 50 minuter. Kan behöva täckas mot slutet för att inte bli för mörk. Kakan är klar när den stannat.
6. Ta loss sidorna och låt kallna. Ställ i kylen.
7. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde och färska hallon.
Recept Anna Ranung
Foto Per Ranung