Gyllene stekta kantareller som blandas med havreris eller matvete, bondbönor och blandade örter.
2 pers
250 gram kantareller
1 – 2 dl skalade bondbönor
1-2 dl havreris eller matvete
1 dl hackade, mortlade eller mixade blandade färska örter (timjan, persilja, körvel)
1 dl olivolja
1/2 msk vinäger
1 msk smör
salt, peppar
1 Ta bönorna ur skidan och häll ner i kokande i saltat vatten, 2-3 min.
2 Skölj i kallt vatten och skala bort tunna skalet.
3 Borsta kantarellerna, dela i mindre bitar och lägg i het stekpanna. Låt svampen “svettas” lite för att få bort ur vatten. Lägg i smöret i stekpannan med svampen och stek gyllene.
4 Koka havreris eller matvete enligt anvisningarna på paketet.
5 Hacka, mortla eller mixa örterna med salt, olja och vinäger till en dressing.
6 Blanda samman alla ingredienser inklusive dressingen.
Text Anna Ranung
Foto Per Ranung