Värmande god jordnötssoppa med butternutpumpa, lime, vitlök, garam masala.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk garam masala
rapsolja
800 g urkärnad butternutpumpa (kan bytas mot sötpotatis eller morot)
1 liter buljong
1 tsk salt
1 dl jordnötssmör
1 lime, saften
rostad lök
1. Hacka löken och vitlöksklyftan.
2. Fräs tillsammans med garam masala och rapsolja i en stor gryta.
3. Skala och tärna butternutpumpa och lägg i tillsammans med buljong och salt.
4. Koka tills allt är mjukt.
5. Tillsätt jordnötssmör och limesaft och mixa slätt.
6. Toppa med rostad lök.
Recept Jessica Frej
Foto Lina Eidenberg Adamo
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 7 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.