Inlagd sill
Mat | Recept | recept

Inlagd sill

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-12-11

Ett grundrecept på klassiskt inlagd sill som kan varvas med exempelvis tunt skuren morot och rödlök för att ätas som den är eller användas som grund för andra smaksättningar.

6 urvattnade sillfiléer
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12 procent)
1,5 dl vatten
8 kryddpepparkorn
1 lagerblad
en halv skivad rödlök

1 Koka upp alla ingredienser förutom sillen och låt lagen svalna.
2 Slå lagen över sillfiléerna och låt stå i kylen i 2–3 dagar.

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-12-11

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas