Inlagd lax
Mat | Recept | påsk

Inlagd lax

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-04-08

500 gram skinn- och benfri lax
0,5 dl salt
1 rödlök i skivor

Lag
3 dl vatten
¾ dl ättiksprit
1,5 dl strösocker
0,5 tsk hel vitpeppar
0,5 tsk hel kryddpeppar
0,5 tsk hela senapsfrön
1 lagerblad

1 Skär laxen i kuber, cirka 2×2 cm.
2 Lägg dem i en plastpåse och blanda med saltet. Låt ligga en timme och blanda om några gånger.
3 Koka under tiden upp lagen och låt den kallna.
4 Lägg laxkuberna i en sil och skölj av dem hastigt i kallt rinnande vatten.
5 Varva lax och lökskivor i en glasburk och häll på lagen.
6 Låt stå minst ett dygn.

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-04-08

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas