6 personer
900 g högrev
smör
salt, svartpeppar
2 vitlöksklyftor
3 dl rödvin
5 dl vatten
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk torkad timjan
500 g röda steklökar
300 g färska trattkantareller
eller skogschampinjoner
4 morötter
300 g rotselleri
5 dl vispgrädde
2 tsk kinesisk soja
1 msk skånsk senap
100 g färska eller frysta lingon
1. Ansa köttet och skär i bitar.
2. Bryn köttet i smör på hög värme.
3. Salta och peppra köttet och ös över i en gryta.
4. Skala och finhacka vitlöken, ha ner i grytan tillsammans med rödvin, vatten, lökpulver och torkad timjan.
5. Lägg på locket och låt sjuda i en timme.
6. Skala steklöken och halvera dem. Smält smör i en stekpanna och stek lökarna långsamt. Ös över i grytan.
7. Rensa svampen och stek i en torr panna. Salta ett varv och ha i en klick smör när de börjar torka. Ös svampen i grytan.
8. Skiva morötterna, skala och tärna rotselleri. Ha ner i grytan och slå på grädde, soja och senap.
9. Rör i hälften av lingonen.
10. Låt puttra i ytterligare 30 minuter.
11. Smaka av med salt och peppar. Strö över resten av lingonen vid servering.
Recept och foto: Madeleine Landely