Stadiga skivor av hjortstek bryns först i stekpanna och gratineras sedan i ugnen med parmesan- och mandeltäcke.
6 portioner
Mandeltäcke:
200 g mandel
3 dl riven ost
1 dl parmesanost
1 dl ströbröd
1 dl olivolja
Hjortstek:
1,2 kilo hjortstek
salt och peppar
smör och rapsolja att steka i
1. Kör mandel, ost, parmesanost, ströbröd, olja och salt i en mixer till en smulig massa.
2. Skiva köttet i rejäla skivor. Torka av dem lätt med hushållspapper.
3. Stek skivorna i 1-2 minuter på varje sida i smör och olja i het stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttbitarna i en rymlig ugnsform.
4. Lägg mandelströsslet på köttet. Tryck till lite så att det ligger kvar bättre. Det gör ingenting om det trillar ned smulor runt köttet i formen. Drissla eventuellt lite mer olivolja på ostmassan.
5. Låt köttet steka klart i mitten av ugnen i 175 grader i 15 minuter.
Servera genast med potatisgratäng, bakade rödlökar och en sallad.
Text Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch