Helstekt seabreem
Foto: Björn Tesch
Recept

Helstekt seabreem

Stek fisken i ugnen och servera sedan med dill,potatis,grönsallad och remouladsås.

Publicerad 2008-06-12

2 portioner

1 hel seabreem, cirka 400 g, (även kallad guldsparid)
smör till formen
1-2 citroner
salt och peppar
3 msk rapsolja
kokt potatis
dill

Tillbehör
grönsallad
remouladsås

1. Skölj och fjälla fisken om det inte är gjort. Skär jack i den på tvären på båda sidor, så att värmen kommer åt i hela fisken.
2. Skiva citron och bred ut i en smord ugnsform.
3. Lägg fisken ovanpå, salta och peppra och drissla på rapsolja.
4. Stek fisken mitt i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter eller tills fiskköttet är vitt och fast och fisken fått fin färg.
Servera med kokt potatis, dill, en grönsallad och lite remouladsås.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas