Marinerade fikon, gorgonzola och knaprig parmaskinka. Den här salladen går inte av för hackor.
8 portioner
400 g parmaskinka
2 påsar á 150 g italiensk salladsmix med ruccola
4 st avokado
32 st körsbärstomater
400 g gorgonzola eller brieost
200 g valnötter
10–12 torkade alt färska fikon
ev oliver
MARINAD
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
2 msk chilisås (sweet chili)
1. Blanda ingredienserna till marinaden. Skär fikonen i bitar och ta bort det hårda i mitten. Lägg fikonbitar och valnötter i marinaden och låt dra över natten.
2. Lägg parmaskinkan på bakplåtspappersklädd plåt och stek knaprig i ugnen på 225 grader ca 10 minuter. Låt kallna, gärna på galler.
3. Täck botten på ett serveringsfat med salladsbladen.
4. Lägg på övriga ingredienser. Parmaskinkan bryts i bitar och läggs på sist för att behålla knaprigheten.
5. Servera med ett gott bröd.
Text: Else-Marie Ottersten, redaktör
Foto: Per Johansson