Färsk nyfångad röding … Men det finns faktiskt också röding både i fina fiskdisken och i fryst form i vissa butiker.
4 PORTIONER
2 dl krämig naturell yoghurt
1 pkt saffran
4 dl grönsaksbuljong
1 strimlad fänkål
1 skalad och strimlad lök
2 skalade och strimlade morötter
25 g smör
4 skinnfria rödingfiléer
2 dl skalade räkor
kallpressad rapsolja
salt och peppar
nykokt potatis
1 kruka dill
1. Blanda yoghurten med hälften av saffranet och smaka av med salt och peppar.
2. Häll buljongen i en kastrull och tillsätt resten av saffranet, fänkål, lök och morot. Lägg på ett lock och låt sjuda ca 5 minuter.
3. Tillsätt smör och låt det koka ytterligare någon minut. Ställ kastrullen åt sidan.
4. Dela rödingfiléerna i bitar och halstra dem på båda sidor i stekpanna med lite rapsolja.
5. Vänd ner räkorna i den varma grönsaksblandningen.
6. Servera rödingen med grönsaker, räkor, saffransyoghurt och nykokt potatis. Lägg på några dillkvistar.
Recept: Carina och Ulrika Brydling
Foto: Helén Pe