Fräscht och nyttigt med fisk och gröna tillbehör.
4 portioner
600 g kummelfilé (eller annan valfri fisk)
salt
olivolja till stekning
färsk körvel
Avokadocrème
2 avokador
1 msk pressad lime
salt
Sallad
2 hjärtsallader (gemsallad)
1/4 gurka
1 äpple
1/2 granatäpple
1 msk pressad citronjuice
2 msk olivolja
flingsalt
1. Mixa avokadorna till en slät puré. Pressa i lime och smaka av med salt.
2. Ta loss salladsbladen. Skala och skiva gurkan.
3. Kärna ur och skiva äpplet. Ta loss kärnorna från granatäpplet.
4. Blanda salladsbladen med gurka, äpple, granatäpple, citronjuice och olivolja i en bunke. Smaka av salladen med flingsalt.
5. Värm en stekpanna till högsta temperatur.
6. Salta kummeln. Stek den i olivolja ca 2–3 minuter på varje sida (tills kärntemperaturen är ca 45 grader).
7. Lägg upp salladen på fyra tallrikar, lägg på fisken och avokadocrèmen. Klipp lite körvel över, eller annan färsk krydda.
Recept Mattias Larsson
Foto Jakob Fridholm