Halstrad kummel med avokadocrème och sallad på äpple, gurka och granatäpple
Foto: Jakob Fridholm
Recept

Halstrad kummel med avokadocrème och sallad på äpple, gurka och granatäpple

Fräscht och nyttigt med fisk och gröna tillbehör.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-10-20

4 portioner
600 g kummelfilé (eller annan valfri fisk)
salt
olivolja till stekning
färsk körvel

Avokadocrème
2 avokador
1 msk pressad lime
salt

Sallad
2 hjärtsallader (gemsallad)
1/4 gurka
1 äpple
1/2 granatäpple
1 msk pressad citronjuice
2 msk olivolja
flingsalt

1. Mixa avokadorna till en slät puré. Pressa i lime och smaka av med salt.
2. Ta loss salladsbladen. Skala och skiva gurkan.
3. Kärna ur och skiva äpplet. Ta loss kärnorna från granatäpplet.
4. Blanda salladsbladen med gurka, äpple, granatäpple, citronjuice och olivolja i en bunke. Smaka av salladen med flingsalt.
5. Värm en stekpanna till högsta temperatur.
6. Salta kummeln. Stek den i olivolja ca 2–3 minuter på varje sida (tills kärntemperaturen är ca 45 grader).
7. Lägg upp salladen på fyra tallrikar, lägg på fisken och avokadocrèmen. Klipp lite körvel över, eller annan färsk krydda.

Recept Mattias Larsson
Foto Jakob Fridholm

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-10-20

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas