Annons
Välj kategori
Annons
Recept

Halloumi och grönsaker

Grillade halloumiskivor, grillad squash med örtsalt, grillad paprika, grillad lök. Den salta och gnissliga halloumiosten från Cypern sitter som en smäck på grillen.

Publicerad 2008-06-29
Grillad halloumi på spett
Grillad halloumi på spett
https://www.senioren.se/wp-content/uploads/2008/06/Haloumi.jpg
Grillad halloumi på spett

2 portioner

2-4 grillpinnar
1 squash
rapsolja
örtsalt
2 röda paprikor
2-4 knipplökar
1 citron
200 g haloumiost eller »grilloumi«

Annons

1. Lägg träpinnarna i blöt i minst 30 minuter så att de inte börjar brinna så lätt. Skiva squashen i centimetertjocka skivor. Pensla squashskivorna med rapsolja och salta med örtsalt, låt dem ligga och »marinera« tills det är dags att grilla.
2. Skär paprikorna i 3-4 stora bitar och tag bort alla kärnor. Dela lökarna på längden. Skär av blasten och spara. Den kan användas på samma sätt som gräslök i en sallad eller ett kryddsmör.
3. Koka en kanna vatten och häll över de halverade lökarna. Låt dem ligga i hett vatten i 3 minuter. Fiska sedan upp dem och låt rinna av. Dela citronen.
4. Skär osten i stora tärningar och trä upp varannan ost, varannan körsbärstomat på grillpinnarna.
5. När grillen är redo grillas grönsaker, citronhalvor och ostspett i några minuter på varje sida tills de fått fin färg.
Servera genast som vegetarisk rätt med en grönsallad eller som tillbehör till grillat kött.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2025 Senioren - När insidan räknas