Grön shakshuka
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Mat | Recept

Grön shakshuka

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-05-15


2 portioner, 20 minuter

Ett perfekt sätt att få i sig grönt är att göra en variant på shakshuka där äggen kompletterar måltiden. 

1 gul lök
1 msk olivolja
1 grön paprika
200 g grönkål 
150 g bladspenat
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
2 ägg

1. Hacka den gula löken, paprikan och grönkålen i små bitar.

2. Värm en panna med oljan, tillsätt löken och låt den bli mjuk och glansig. Tillsätt paprikan, grönkålen och bladspenaten. Pressa i vitlöken och låt allt steka i ett par minuter. Blanda runt och salta och peppra.

3. Gör plats för två ägg i pannan och knäck ner äggen och salta dem lätt. Stek ett par minuter till önskad äggkonsistens. 

Text & recept: Camilla Pérez

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-05-15

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas