4 portioner
Ärtor
1 dl gröna ärtor, färska eller frysta och tinade
1 liter sockerärtor eller rosenbönor
1 citron, zest och saft
3 msk finhackad dill
Senapsvinägrett
3 msk olivolja
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
salt och nymalen svartpeppar
1. Vinägrett. Vispa ihop olja, dijonsenap och honung. Smaka av med salt och peppar.
2. Ärtor. Förväll ärtorna och skölj av. Färska ärtor behöver koka någon minut
längre än frysta. Ställ åt sidan.
3. Grilla sockerärtorna på ett hett stekbleck på grillen eller i en grillpanna
på spisen tills de fått lite färg. Lägg dem i vinägretten och rör runt.
4. Tillsätt citronzest och citronsaft. Vänd ner dill och ärtor. Servera ljummet eller kallt.
Recept: Sofia Wood och Ingalill Hägglund