Grillade sockerärter med dill i senapsvinägrett
Foto: Mira Wickman
Mat | Recept

Grillade sockerärter med dill i senapsvinägrett

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-06-17

4 portioner

Ärtor

1 dl gröna ärtor, färska eller frysta och tinade
1 liter sockerärtor eller rosenbönor
1 citron, zest och saft
3 msk finhackad dill

Senapsvinägrett

3 msk olivolja
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
salt och nymalen svartpeppar

1. Vinägrett. Vispa ihop olja, dijonsenap och honung. Smaka av med salt och peppar.
2. Ärtor. Förväll ärtorna och skölj av. Färska ärtor behöver koka någon minut
längre än frysta. Ställ åt sidan.
3. Grilla sockerärtorna på ett hett stekbleck på grillen eller i en grillpanna
på spisen tills de fått lite färg. Lägg dem i vinägretten och rör runt.
4. Tillsätt citronzest och citronsaft. Vänd ner dill och ärtor. Servera ljummet eller kallt.

Recept: Sofia Wood och Ingalill Hägglund

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-06-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas