Makrill är lika god färsk som rökt och dessutom full av nyttiga fetter. Salladen gör du av sådant du har hemma – potatis, bönor och annat gott.
2 makrillfiléer
salt och peppar
Sallad
1 litet romansalladshuvud (gemsallat)
1 citron
1 msk olivolja
7-8 oliver
2 msk kapris
1 dl kokta bönor
2 dl kokta potatisar, lätt krossade
salt och peppar
1. Dela salladen på mitten, gnid in med citron och olivolja och grilla den hastigt på båda sidor.
2. Grilla citronen på snitt-
ytorna tills den fått fin färg.
3. Lägg sallad, oliver, kapris, bönor och potatis på ett fat.
4. Grilla fisken hastigt och lägg ovanpå.
5. Ringla över olivolja och saften av den grillade citronen. Krydda ordentligt med salt och peppar.
Fetaostdipp
1 dl grekisk yoghurt
1 tsk dijonsenap
1 msk olivolja
4 sardellfiléer, hackade
75 g fetaost (en skiva), smulad
basilika, persilja eller annan smakrik ört
salt och peppar
Blanda alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
Recept: Anna Henning Moberg
Foto: Karin Wimark