Hel grillad fisk med frasigt skinn och goda tillbehör kan vara den godaste sommarrätten som finns.
Fjälla fisken noga så är skinnet jättegott att äta. Vi serverar med en fräsch sallad med smak av mynta.
1 hel abborre (cirka 4-500 g)
salt och peppar
1/2 cantaloup- eller galiamelon
3-4 tomater i olika färger
2 kvistar mynta
1 tsk flytande honung
1/2 citron, saften av
2 msk matolja
salt och peppar
1. Krydda fisken och grilla den långsamt över glöd i ett halster.
2. Skär melon och tomat i grova bitar och strimla myntan.
3. Blanda ihop med honung, citron, olja och kryddor.
4. Lägg upp fisken och skeda över salladen så att smakerna blandas.
Recept: Anna Henning Moberg
Foto: Karin Wimark
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2017. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.