Gravad strömming med forellrom och citron
Mat | Recept | recept

Gravad strömming med forellrom och citron

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-12-07

När gästerna vid julbordet är färre kan man gott dra ner på utbudet och satsa på få men riktigt goda smårätter. Själv föredrar jag strömming framför sill och det här är en rätt som är elegant, lyxig och vansinnigt god. Skippa forellrommen om du vill hålla i slantarna eller byt mot prima löjrom om du vill lyxa! Kom ihåg att strömmingen behöver förberedas dagen innan den ska ätas!

6 – 8 portioner
400 g färska strömmingsfiléer

Ättikslag
0,5 dl ren ättika (24 procent)
5 dl vatten
1 msk salt

ca 0,5 dl majonnäs
0,5 dl finhackad dill
0,5 dl finhackad persilja
O,5 dl finhackad gräslök
skal och saft från 1 citron
30 g forellrom

1 Skölj strömmingsfiléerna och klipp bort ryggfenan.
2 Blanda till ättikslagen och lägg filéerna i lagen. Låt stå över natten i kylskåpet. Fisken ska kännas vit och fast rakt igenom.
3 Såsen Hacka persilja, dill och gräslök. Blanda ner i majonnäs och ca 1 msk citronsaft.
4 Låt strömmingen rinna av. Blanda den med såsen strax före serveringen.
5 Riv över citronzest och garnera med forellrom och hackade örter.

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-12-07

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas