En verklig sommarsill är matjesfiléerna och om du tröttnat på gräddfilsvarianten så kommer här ett mumsigt recept med brynt kryddsmör.
Sillen är en av de fiskar som till skillnad från torsk och ål inte hotas av utrotning och som bland annat innehåller omega-3 som sänker kolesterolnivån i blodet och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
Matjessill med potatis och brynt kryddsmör
2 portioner
4 mandelpotatisar
2 matjesfiléer
50 g smör
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad rödlök
Koka potatisen. Skala och skiva potatisen och fördela skivorna på två tallrikar. Skiva matjessillen och lägg ovanpå potatisen.
Bryn smöret i en het stekpanna. Lägg dill och rödlök i smöret och rör om.
Häll smörblandningen över sillen och servera direkt.
Text och recept: Malin Ottosson
Illustration: Frida Johansson