Ost och skinkfylld kycklingfilé.
1 portion
1 kycklingfilé (cirka 200 g)
1 bit ädelost, eller annan ost (cirka 30 g)
1–2 skivor rökt skinka
rapsolja och smör att steka i
1. Torka av kycklingen med hushållspapper och skär ett snitt längs filén utan att skära helt igenom.
2. Lägg in ost och skinka i kycklingfilén och »sy igen« med en tandpetare eller två.
3. Stek kycklingen i rapsolja blandat med smör i cirka två minuter på var sida.
4. Lägg kycklingen i en liten ugnsform och stek den färdigt i ugnen i 175 grader i cirka 15–20 minuter.
Servera med restlåda på ris.
Restlåda på ris
1 portion
3 dl kokt ris, gärna rester
1 ägg
1/2 röd paprika, hackad
1 stjälk salladslök eller annan lök, hackad
salt och peppar
ev annat kryddgrönt, finhackat
2 msk riven ost
1. Blanda ris, ägg, paprika och lök. Salta och peppra lätt och lägg blandningen i en liten smord ugnsform.
2. Gratinera i ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter tills osten börjar få färg.
Text: Malin Ottosson