2 portioner
2 äpplen
1 vitlöksklyfta
2 skivor flintastek av vildsvin, eller karré från vildsvin
salt och peppar
smör att steka i
10 katrinplommon
1 rosmarinkvist
1 dl konjak
3 dl grädde
salt och peppar
ugnsbakad potatis
1. Skär äpplena i klyftor och hacka vitlöken.
2. Salta och peppra köttet och stek det i smör tillsammans med äppelklyftor, katrinplommon, vitlök och rosmarin.
3. Häll i konjak när köttet fått fin färg och låt koka ihop tills det nästan inte finns någon vätska kvar. Lyft då bort kött och frukt och gör en sås av det som återstår i stekpannan. Tillsätt grädden och koka ihop tills hälften återstår. Häll såsen genom en sil om det behövs.
4. Servera vildsvinsköttet med frukten, ugnsbakad potatis och konjakssås.
Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch
Recept: Kalle Eriksson och Per-Martin Kyller