En god variant på Klassikern "Kalvfilé Oscar" är detta recept där man har bytt ut en del ingredienser.
Här presenterar köksmästaren Tina Dahlén en god variant på klassikern »Kalvfilé Oscar«. Kalvfilén är utbytt mot fläskkotlett och hummern mot räkor, hemgjord choronsås blir pricken över i:et.
2 port
2-4 benfria fläskkotletter eller 6-8 skivor fläskfilé
1 msk mjöl
olja att steka i
vitpeppar
salt
cirka 5 fasta potatisar
en klick smör eller margarin
200 g vit sparris på burk
smörklick till sparrisen
300 g färsk blomkål
100 g färdigskalade räkor
1. Tvätta potatisen och skär den i klyftor och lägg dem i en ugnsfast form. Smält en klick smör eller margarin och pensla på potatisklyftorna. Krydda med salt och peppar och ugnsstek potatisen i 175 i 25 minuter.
2. Sila bort burkvattnet från sparrisen och värm den i lite vatten i en kastrull tillsammans med en smörklick. Låt rinna av före servering.
3. Ansa blomkålen och lägg den i kokande lättsaltat vatten. Låt koka i några minuter tills blomkålen är genomkokt men fortfarande har tuggmotstånd.
4. Torka av köttskivorna med hushållspapper och mjöla dem lätt. Stek köttet i olja i 4 minuter på vardera sidan. Krydda med vitpeppar och salt. 5. Låt köttet vila i några minuter innan det serveras med räkor, sparris, blomkål, klyftpotatis och choronsås (se separat recept nedan).