Fisk innehåller D-vitamin. Det hjälper kroppen att ta upp kalcium och fosfor, vilket stärker både skelett och muskler.
Välj gärna fet fisk som lax eller färsk makrill som innehåller mycket omega3.
4 PORTIONER
NUGGETS
300 g färsk fisk, t ex lax
1 dl riven kokos
1 tsk malen gurkmeja
1 nypa vitlökspulver
1 nypa havssalt
kokosolja till stekning
BLOMKÅLSMOS
1 blomkålshuvud
2 msk kokosmjölk
1 tsk torkad dill
1 nypa havssalt
TILL SERVERING
tartarsås på kokosgrädde (recept hittar du här)
gräslök
citronklyftor
NUGGETS
1. Blanda kokos, gurkmeja, vitlökspulver och salt till en panering i en djup tallrik.
2. Skär fisken i fiskpinnestorlek. Torka med hushållspapper.
3. Rulla fiskbitarna i paneringen och stek i olja ca 3 minuter per sida. Vänd försiktigt och rör dem inte under tiden de steks. Häll på lite extra panering före servering.
BLOMKÅLSMOS
1. Dela kålen i bitar och koka tills den är mjuk.
2. Häll av vattnet och mixa kålen med kokosmjölk och dill. Salta och smaka av.
Servera nuggets och mos med tartarsås, gräslök och citron klyftor.
Recept Cecilia Nisbet Nilsson
Foto Charlotte Gawell