Fisknuggets med blomkålsmos
Foto Charlotte Gawell
Recept

Fisknuggets med blomkålsmos

Fisk innehåller D-­vitamin. Det hjälper kroppen att ta upp kalcium och fosfor, vilket stärker både skelett och muskler.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-28

Välj gärna fet fisk som lax eller färsk makrill som innehåller mycket omega­3.

4 PORTIONER

NUGGETS
300 g färsk fisk, t ex lax
1 dl riven kokos
1 tsk malen gurkmeja
1 nypa vitlökspulver
1 nypa havssalt
kokosolja till stekning

BLOMKÅLSMOS
1 blomkålshuvud
2 msk kokosmjölk
1 tsk torkad dill
1 nypa havssalt

TILL SERVERING
tartarsås på kokosgrädde (recept hittar du här)
gräslök
citronklyftor

NUGGETS
1. Blanda kokos, gurkmeja, vitlökspulver och salt till en panering i en djup tallrik.
2. Skär fisken i fiskpinnestorlek. Torka med hushållspapper.
3. Rulla fiskbitarna i paneringen och stek i olja ca 3 minuter per sida. Vänd försiktigt och rör dem inte under tiden de steks. Häll på lite extra panering före servering.

BLOMKÅLSMOS
1. Dela kålen i bitar och koka tills den är mjuk.
2. Häll av vattnet och mixa kålen med kokosmjölk och dill. Salta och smaka av.
Servera nuggets och mos med tartarsås, gräslök och citron klyftor.

Recept Cecilia Nisbet Nilsson
Foto Charlotte Gawell

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-28
senioren-nr-4
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 4 / 2018. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas