Snabblagad fiskgryta med mustig smak. Blir extra matig med kokt potatis till, men går lika bra att äta som den är.
4 portioner
400 g vit fiskfile
1 gul lök
300 g fänkål
1 pkt saffran (0,5 g)
smör
1 burk körsbärstomater (ca400 g)
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk pressad citronsaft
1 fiskbuljongtärning
2 lagerblad
1/2 tsk salt
1/2 msk hackad röd chili
2 msk strimlad basilika
Tillbehör
kokt potatis
1. Skär fisken i bitar. Skala och skiva löken. Finstrimla fänkålen.
2. Fräs lök, fänkål och saffran i smör i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser utom fisken och basilikan och koka på svag värme ca 5 minuter.
3. Lägg ner fisken och låt sjuda 3–4 minuter.
4. Strö över basilikan vid servering. Servera gärna med kokt potatis.
Recept: Arlaköket
Foto: Matilda Lindeblad