4 portioner
1 gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 msk oregano
salt och svartpeppar
1 paket (150 g) fetaost
olja till stekning
Tzatziki
1/2 gurka
2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
Till servering
ugnsrostad potatis
sallad
1 Börja med att riva gurka till tzatzikin på rivjärnets grövsta sida. Lägg rivet på en tallrik och salta rikligt. Ställ åt sidan medan du gör biffarna.
2 Skala och riv den gula löken grovt och lägg den i en bunke tillsammans med blandfärsen. Tillsätt ägg, pressa ner vitlöksklyftorna och krydda med paprikapulver, oregano, salt och peppar. Rör ihop till en jämn smet.
3 Smula ner fetaosten och blanda runt försiktigt.
4 Forma färsen till biffar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek fetaostbiffarna i cirka 5 minuter eller tills de är genomstekta.
5 Ta fram den rivna gurkan och krama ur vattnet ordentligt. Lägg gurkan i en skål, rör ner yoghurten, pressa i vitlöken och tillsätt olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
6 Servera gärna med ugnsrostad potatis och en god sallad.