En perfekt sommarlunch, lätt och snabb att göra! Serveras ljummen eller kall och kan därför göras i förväg.
4 pers
1 kg färskpotatis
0,5 dl olivolja
0,5 msk flingsalt
1 kruka (knippe) gräslök
1 knippe rädisor
3 dl gräddfil
1/2 msk fransk senap (eller valfri senap)
800 gram varmrökt fisk (makrill, sik, lax)
1 Tvätta potatisen och sprid ut i en ugnsform. Blanda ner lite av saltet och lite av olivoljan.
2 Baka i ugn på 225 grader cirka 20-25 min. När potatisen är färdig, “krossa” den med en gaffel och häll på resten av olivoljan, saltet och finklippt gräslök. Blanda och låt svalna.
3 Rör ner senapen i gräddfilen till en sås.
4 Servera med rökt fisk, tunt skivade rädisor och den kalla gräddfilssåsen.
Text Anna Ranung
Foto Per Ranung