Recept | Recept

Enkel laxpasta

Lättlagat pastarecept. Går att byta ut laxen mot räkor eller skinka om man föredrar det.

Publicerad 2009-09-17

Lax

1 portion

125 g pasta, till exempel fettuccine
cirka 175 g squash
150 g pak soi, eller spenat
olja att steka i
1  1/2 dl små ärtor
1 dl crème fraiche
1–2 tsk dijonsenap, efter smak
50 g kallrökt lax (2 skivor)

1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
2. Dela squashen i fyra delar längs med, och skiva dem tunt.
3. Skär pak soi i bitar, ta bort den nedersta rotstocken.
4. Fräs squash och pak soi i lite olja, tillsätt frysta ärtor och fräs en minut till. Salta lätt.
5. Tillsätt crème fraiche och senap i stekpannan och rör till en sås.
6. Ta såsen från värmen. Lägg ned pastan och blanda om så det blir sås på all pasta.
7. Lägg upp på en tallrik och toppa med laxen skuren i bitar.

Pastatips!
Byt ut grönsakerna ovan mot de grönsaker du gillar eller råkar ha hemma, till exempel savoykål eller salladskål, broccoli, mangold, paprika, kryddgrönt eller majs.
Laxen kan bytas mot räkor eller några skivor skinka.

Text: Malin Ottosson

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas